Bron: BRR Schadeverzekeringen B.V. – Rotterdam, info@brrgroep.nl - 010-2865933

Betreft: Opzegging molestdekking goederen-/transportverzekeringen; Uw aandacht voor de sanctieclausule.

Vanwege de recente ontwikkelingen hebben verzekeraars besloten om de molestdekking, zoals omschreven in de clausule M3, vergelijkbare Engelse clausules of molestclausules zoals opgenomen in de polisvoorwaarden, met inachtname van een opzegtermijn van 7 dagen, per 25 februari 2022 op te zeggen.

De opzegging geldt met betrekking tot het volgende dekkingsgebied:

Transporten naar, van of door de Oekraïnse en Russische wateren in de Zwarte Zee, de Zee van Azov (de gehele kustlijn inclusief Rusland en Oekraïne) en het luchtruim boven Oekraïne, inclusief de aan de Oekraïne grenzende oblasten Branskaya, Kurskaya, Belgorodkaya, Voronezhkaya en Rostovskaya.

De dekking eindigt derhalve op 5 maart 2022 om 24.00 uur.

U kunt contact met ons opnemen indien de wens bestaat om voor specifieke, individuele zendingen de dekking per 5 maart 2022 om 24.00 uur in kracht te herstellen. Wij zullen de mogelijkheden hiervan voor u onderzoeken.

In verband met de gewijzigde sancties verzoeken wij u iedere mogelijke transactie met een Russische of Oekraïnse koper, verkoper of belanghebbende te controleren. Transacties omvatten bindende offertes, betalingen of elke andere financiële transactie.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende websites:

Reisadvies Rusland | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Rusland | Nederlandwereldwijd.nl

Verzekeren & Oekraïne (verzekeraars.nl)

Informatie over sancties Rusland | RVO.nl | Rijksdienst

Inval in Oekraïne | evofenedex