Geachte leden,

Wanneer het om Brexit gaat, is veel nog onzeker.

Iedereen wacht op de resultaten van de handelsbesprekingen die nog gaande zijn tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.

Eén ding is zeker: De verlengingsperiode eindigt op 31 december 2020 en er komt een harde grens tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent extra douanecontroles en -inspecties en het betekent dat er extra douanedocumenten moeten worden opgesteld.

Als de overgangsperiode op 31 december afloopt, begint in het Verenigd Koninkrijk een implementatieperiode, wat betekent dat de invoer pas vanaf 1 januari moet worden ingeklaard voor gecontroleerde goederen. Vanaf 1 april begint de invoerverplichting voor veterinaire en fytosanitaire goederen. Reguliere goederen moeten vanaf 1 juli 2021 worden ingeklaard. Deze overgangsperiode geeft bedrijven in het Verenigd Koninkrijk zes maanden de tijd om te wennen aan en zich voor te bereiden op de nieuwe processen en regelgeving.

Aan EU-zijde zullen de im- en exportvoorwaarden op 1 januari van start gaan, dus de tijd om zich voor te bereiden is bijna op. Customs Support is bereid om samen met onze klanten te werken om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn.

Online Brexit Webinar

Op 28 oktober 2020 organiseren wij een online webinar ter voorbereiding op Brexit.

In deze webinar leggen we uit hoe automatisering en integratie u voorbereiden op wat komen gaat. We zullen ook alle stappen uitleggen die nodig zijn om aan de eisen te voldoen. Want naast de standaard douanegegevens moeten we ervoor zorgen dat onze klanten de strenge compliance-eisen begrijpen en dat deze onderwerpen op voorhand worden behandeld en geïmplementeerd.

Een van onze klanten zal vertellen over hun ervaringen uit eerste hand met onze Brexit-oplossing. Aan het einde van dit webinar weet u wat u moet doen om u voor te bereiden en weet u hoe wij u kunnen helpen.

Webinar Programma

14:00: Introductie - Frank Weermeijer - Group CEO Customs Support

14:15: Brexit overzicht - Des Hiscock - CEO UK Customs Support

15:00: Klantervaringen Smart Data Interface (SDI)

15:30: Hoe wij omgaan met Brexit - Rick Hendriks - Regionaal Directeur Zuid Customs Support

16:00: Einde

Schrijf u hier direct in voor het webinar.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en we kijken er naar uit om u digitaal te ontmoeten!