‘’Op 29 april 2020 heeft de Douane u geïnformeerd over uitstel van de implementatie van de 1e fase van het containervrijgavebericht. In dit bericht heeft de Douane nog geen nieuwe implementatiedatum genoemd en aangegeven dat dit zeker “niet voor de zomer” zou zijn.

Inmiddels is tijdens de testen op de werking van het systeem een bevinding vastgesteld die opgelost moet worden voordat de “go” beslissing genomen kan worden.

Eerder zijn met het bedrijfsleven duidelijke afspraken gemaakt over termijnen die worden toegepast. Zo is afgesproken dat vanaf het moment dat de beslissing genomen wordt om live te gaan, een periode van 2 tot 3 maanden wordt gegeven aan het bedrijfsleven om de noodzakelijke voorbereidingen te treffen. Ook is afgesproken dat we in de drie maanden voor of na de Brexit datum niet live zullen gaan.

De Douane houdt zich vanzelfsprekend aan de gemaakte afspraken. Omdat het niet langer mogelijk is om meer dan drie maanden voor de Brexit datum live te gaan, wordt de implementatie van de 1e fase van het CVB uitgesteld wordt tot 1 mei 2021, 4 maanden na de Brexit.’’

Douane stuurt opnieuw brief over Brexit

Bron: Belastingdienst